Spellen keuzehulp
Ben jij nieuw in de wereld van bordspellen, of ben je als fanatieke speler op zoek naar een nieuw avontuur? Dan is de gratis keuzehulp van De Dwalende Dwerg een super handige tool voor jou.
Door enkele vragen te beantwoorden, ontdek je welk bordspel het beste bij jouw wensen past. Zo vind je het ideale spel voor jezelf of voor jouw gezelschap. Ook om een cadeau te kiezen voor een ander is onze spellenhulp ideaal! Harry kan niet wachten om je te helpen bij het kiezen van een nieuw spel.
Wil je meer informatie over de vragen in de keuzehulp? Lees dan verder!
Moeilijkheidsgraad
Spellen zijn er in verschillende moeilijkheidsgradaties. Bord-, dobbel- en kaartspellen zijn gemaakt om een uiteenlopende spelervaring te bieden. Een factor die dit kan beïnvloeden, is de moeilijkheidsgraad van het spel. Dit kan bepalend zijn voor de toegankelijkheid en de vorm van uitdaging voor nieuwe spelers. Iedereen heeft een voorkeur voor de moeilijkheid van het spel. Sommige mensen halen meer plezier uit toegankelijke, snelle en makkelijke spellen, terwijl andere spelers veel meer uitdaging en voldoening halen uit strategische diepgang. Wat je voorkeur ook is, bij De Dwalende Dwerg voorzien wij jou op elk vlak met passende gezelschapsspellen.
Thema
Wat veel mensen misschien niet weten, is dat spellen uit enorm veel uiteenlopende thema’s kunnen bestaan. Het thema van een spel speelt een ontzettend belangrijke rol in de ervaring die spelers beleven. Het wordt ook wel gezien als een verhalende lijm die de spelmechanismes aan elkaar verbindt. Spelers kunnen zich hierdoor helemaal inleven in de wereld, of situatie van het thema. Houd jij bijvoorbeeld van dierenthema’s, of ben je op zoek naar een spel over de middeleeuwen of sciencefiction? Alles is mogelijk bij De Dwalende Dwerg. Het maakt niet uit welk thema jou het meeste aanspreekt, er is voor ieder wat wils in ons assortiment.
Wat voor soort spel zoek je?
De spellenwereld strekt verder dan alleen het spelen van bordspellen. Om uitdaging te halen uit spellen, hoef je je niet alleen maar te beperken tot bordspellen. Andere soorten spellen zoals kaart- of dobbelspellen worden ook in steeds meer thema’s en moeilijkgradaties gemaakt. Het voordeel van kaart- en dobbelspellen is dat je snel kunt beginnen met spelen. Het opzetten van het spel kost weinig tot geen moeite, bovendien kun je dobbel- en kaartspellen gemakkelijker overal mee naartoe nemen.
Mechanisme
De mechanismes in (bord)spellen zijn de kernregels en bepalen ook het verloop van het spel. Mechanismes worden gezien als de basisstructuur. Dit geeft elk spel een uniek karakter en een mate van strategische diepgang. Voorbeelden van bekende mechanismes:
Worker placement
Bij worker placement maak je gebruik van ‘werkers’ die je hoort te plaatsen op verschillende plekken op het bord. De verschillende locaties bieden acties, of voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het krijgen van grondstoffen, handelen, of bouwen. Worker placement stimuleert vooral het strategisch denken, aangezien je goed moet anticiperen op je tegenstanders.
Deckbuilding
Deckbuilding wordt voornamelijk gebruikt bij bord- en kaartspellen. Spelers beginnen met een basisdeck (een stapel kaarten) en tijdens het spel probeer je jouw deck te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld betere kaarten verdienen, of kopen tijdens het spel. Dit zorgt ervoor dat jouw deck krachtiger en efficiënter is, waardoor je bepaalde doelen binnen het spel kunt bereiken. Denk dan aan het verslaan van tegenstanders, of het voltooien van missies.
Tile placement
Tile placement is een mechanisme bij bordspellen waar het de bedoeling is dat je om de beurt tegels op het speelveld plaatst. Hierbij werk je toe naar een bepaald doel. Elke tegel heeft een ander doel en kan variëren op basis van patronen. Denk dan bijvoorbeeld aan steden, velden of wegen. Door tactisch jouw tegels te plaatsen, probeer je de meeste punten te behalen.
Coöperatief
Haal jij het meeste plezier uit samenwerken met je partner, familie of vrienden? Dan is een spel met een coöperatief mechanisme echt iets voor jou. De naam maakt het al duidelijk, maar bij een coöperatief spel werken jullie samen naar de winst. Jullie concurreren niet tegen elkaar, maar samen tegen het spel. Je wint of verliest het spel als een groep, wat betekent dat teamstrategie, communicatie en samenwerking dus cruciaal is voor een positieve afloop.
Spellen kopen bij de Dwalende Dwerg
Je kunt de keuzehulp natuurlijk zo vaak invullen als jij wilt om zo de beste selectie te krijgen van de spellen die op dat moment bij jouw interesses aansluiten. Als je een spel hebt gevonden waar jij enthousiast van wordt, kun je het spel direct via onze webshop bestellen. Bovendien is onze spellenkeuzehulp ook een perfect middel om een cadeau te kiezen voor een ander! Vul de keuzehulp in volgens de interesses van een ander en krijg op maat gemaakt advies welk spel hij of zij tof zullen vinden. Wij verzenden onze spellen door heel Nederland, maar je kunt ze ook komen ophalen in de winkel.
Lijkt het je leuker om de spellen eerst eens uit te proberen? Tijdens openingstijden kun je altijd koen spelen! Ook organiseren wij elke vrijdagavond een spellenavond, waar je samen met vrienden, familie en onbekenden nieuwe spellen leert kennen. Klinkt dat interessant? Klik dan op deze link om een plekje te reserveren aan een van onze tafels. Ook als je gewoon wilt rondneuzen, ben je van harte welkom in onze spellenwinkel in het hartje van Beek.