De perfecte bordspellen voor een spannende Halloween avond!

De perfecte bordspellen voor een spannende Halloween avond!

Spellen zijn er in allerlei soorten en maten, voor spelers alleen, met een grote groep of met zijn tweeën en er zijn natuurlijk nog diverse thema's. Denk aan fantasy, sprookjes, dieren, sciencefiction, helden, economie, bouwen... je kunt van alles bedenken of er is wel een spel voor. 

In deze blog wil ik jullie graag enkele van onze spannende spellen laten zien. Extra spannend voor een goed avondje Halloween!

Sneak preview van de spannende spellen (op willekeurige volgorde):

  1. MicroMacro

  2. D&D Dungeon! het bordspel

  3. Nemesis

  4. Dungeons and Dragons

  5. Railroad Ink Creepy

  6. Under Falling Skies

  7. Lord of the Rings Journeys in Middle Earth

Halloween geschikt voor de jonge spelers

Laten we beginnen met twee spellen die ook voor jonge spelers te spelen zijn, maar wel een spannend randje hebben: MicroMacro en Railroad Ink met de uitbreiding Creepy

Bij MicroMacro ga je samen of alleen speuren naar de misdaden in Crime City. Speciaal voor jongere spelers is het aangegeven welke misdaden je beter niet kunt gebruiken. 

Leg de grote plattegrond op tafel, pak de loep erbij en lees het eerste kaartje voor. Kan jij met de aanwijzingen vinden wat er is gebeurd in Crime City en de vragen beantwoorden?

Railroad Ink is een simpel uitgelegd puzzelspel met diverse uitbreidingen. De uitbreiding Creepy brengt je naar een andere dimensie met portalen en rituelen... Zet spannende filmmuziek aan op de achtergrond, dobbel één voor één met alle dobbelstenen en start met puzzelen!

MicroMacro Crime city     Railroad Ink     Railroad Ink Creepy

Een heerlijke avond vol Dungeons & Dragons mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Halloween...

Speel een Dungeon & Dragons avontuur samen met je vrienden of, als je geen DM kunt vinden of geen tijd of zin hebt om een heel karakter te ontwikkelen, dan kun je ook in de sfeer blijven door het bordspel D&D Dungeon
Kies een karakter en een level, versla de monsters en overleef samen de dungeon (of niet ;) ). 

D&D Players Handbook     D&D Dungeon bordspel 

Een Halloween avondje alleen? Vervelen is niet nodig!

D&D Dungeon is ook in je eentje super leuk, dan heb je zelfs drie manieren om het spel te spelen! Zie ook mijn vorige blog voor solo spellen en speluitleg van D&D Dungeon.

Een spannend spel in sciencefiction thema is het echte solo spel Under Falling Skies. Zorg ervoor dat je de top van het researchspoor bereikt voordat je stad het zevende schadepunt oploopt óf tot het moederschip tot het fatale niveau is gedaald.

Under Falling Skies

Reis mee naar de legendarische heuvels en dalen van Middle Earth

Een coöperatief bordspel van 1 tot 5 spelers waarin je vecht tegen gemene vijanden, je moedige keuzes moet maken om het kwaad te verslaan. Maak er een super spannende en avontuurlijke avond van met de campaign van Lord of The Rings Journeys in Middle Earth.

Elk individueel avontuur is onderdeel van een groter verhaal. Je ontdekt diverse landschappen en probeert gevaarlijke missies te overleven, terwijl je de wildernis verkent en vecht tegen duistere krachten.

Lord of the Rings Journeys in Middle Earth

En dan het engste spel: Nemesis!

Een coöperatief survival sciencefiction horrorspel waarin je moet vechten om te overleven. Een ware nachtmerrie waarin jij en de andere spelers wakker worden als bemanning op een ruimteschip. Al snel blijkt dat de noodprocedure een systeemstoring toont, waardoor het ruimteschip de koers niet kan volgen.
Jullie doel? Kom er achter wat de oorzaak is van de storing en keer veilig terug naar de aarde. Maar pas op: één van de bemanningsleden blijkt dood te zijn, iemand heeft zijn slaapunit gesaboteerd... en je begint vreemde geluiden te horen.

Wat kun je allemaal tegenkomen in dit spel? Bluf, verraad en griezelige figuren in de vorm van fantastische "mini's".

Nemesis

 

Ik wens je alvast héél veel spelplezier tijdens jouw spannende Halloween avond!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.