Stedentripjes aan huis

Stedentripjes aan huis

Ben jij een liefhebber van reizen en haal jij plezier uit het spelen van bord-, kaart- of dobbelspellen? Dan zijn deze spellen echt iets voor jou! Hoe leuk is het om het spel Carcassonne te spelen en het idee te hebben dat je je daadwerkelijk bevindt in deze prachtige Franse stad? Dat maakt je spelervaring pas echt onvergetelijk!

We begrijpen echter dat je niet altijd de tijd en het budget hebt voor een echte stedentrip. Dat is geen enkel probleem natuurlijk, want met onze blog brengen wij de charme van wereldsteden naar jouw woonkamer. Ontdek bordspellen met prachtige plaatsnamen als titel, die jij samen met je familie en vrienden kunt verkennen. Van de romantische straten van Parijs tot de drukte in New York. Elk spel biedt een unieke duik in de beroemde steden en locaties over de hele wereld (en zelfs daarbuiten). Maak je dus samen met Harry klaar voor een avontuurlijke reis vanuit het comfort van je eigen huis!

 

New York Zoo

New York, ook wel bekend als de Big Apple, is een plek waar miljoenen toeristen samenkomen om de stad te bewonderen. In het spel New York Zoo ontwerp je logischerwijs een dierentuin. Aan jou de taak om het verblijf van verschillende dieren te creëren en ervoor te zorgen dat je nieuwe dieren aan je dierentuin kunt toevoegen. Het is een eenvoudig, maar vooral een gezellig spel voor 1 tot 5 spelers. Het eenvoudige spelverloop maakt het toegankelijk voor jonge spelers. Je kunt om de beurt een nieuw verblijf in je dierentuin bouwen of nieuwe dieren plaatsen. Slimme keuzes leiden naar de overwinning.

 

Terraforming Mars

Al eens over nagedacht hoe het is om op een andere planeet te leven? Dan is het fantastische bordspel Terraforming Mars echt iets voor jou. Terraforming Mars is een expertspel, bedoeld voor ervaren bordspelspelers. In dit baanbrekende spel begin jij je avontuur op de Rode Planeet. Je doel is Mars bewoonbaar maken. Je leidt een unieke corporatie door projectkaarten te gebruiken om steden en groenzones te plaatsen, mijlpalen te behalen en je productie te verhogen. Je begeeft je in het jaar 2400, waarbij organisaties worden gesteund door de overheid. Je moet Mars voorzien van temperatuur, zuurstof en water. De truc is om dit allemaal zo goed mogelijk te reguleren. Ben je klaar om geschiedenis te schrijven en de mensheid naar een nieuw tijdperk van bewoning te leiden?

 

Caesar! Verover Rome in 20 minuten

Ben je geïnteresseerd in het Romeinse Rijk en vind je Rome spellen ontzettend leuk? Dan is Caesar! het ultieme spel voor jou. Caesar! is een eenvoudig, maar uitdagend twee speler spel. Zoals de titel het al verklapt, moet je Rome veroveren in 20 minuten. Doordat de speeltijd relatief kort is, is dit een toegankelijk spel dat je snel op tafel legt. Je moet de strijd uitvechten door macht toe te wijzen door middel van fiches, dus geen dobbelstenen of kaarten. Door provincies af te sluiten en controle te krijgen, ontvang je strategische voordelen, wat jou naar de overwinning zal leiden. Bekijk het spel op onze website.

 

Parijs

Een plek dicht bij huis, Parijs. De prachtige lichtstad, bekend om zijn schitterende gebouwen en romantische sfeer. In het spel Parijs ga je terug de tijd in, namelijk naar 1889. Een tijd na de wereldtentoonstelling, waar iedereen het heeft over elektrische straatverlichting. Natuurlijk kan Parijs als lichtstad niet achterblijven. In dit leuke 2-spelerspel neem je de rol aan van een stadsplanner. Je zorgt ervoor dat de stad zo mooi mogelijk verlicht wordt om zo toeristen naar Parijs te krijgen en kunstenaars te inspireren.

 

Brazil

Een verre reis naar Brazilië klinkt niet alleen exotisch, maar ook uitdagend. Als dit bij je past, dan is het bordspel Brazil de perfecte match voor jou. In dit bordspel draait het voornamelijk om het opbouwen van je rijk. Dit doe je door gebouwen te construeren, het land te verkennen, hulpbronnen te beheren en handel te stimuleren. Het is daarbij belangrijk dat je steun krijgt van invloedrijke mensen. Vergeet daarbij geen sterk leger op te bouwen om je rijk te beschermen tegen rivalen. Ben jij een strategische handelaar en ben je in staat om verschillende missies te voltooien en ontwikkelingsmogelijkheden op te merken? Dan is dit spel echt iets voor jou. Verdien de titel van de Braziliaanse keizer en bied vrede en welvaart aan jouw volk.  

 

Bordspellen spelen en kopen bij De Dwalende Dwerg

Bij de Dwalende Dwerg ben je welkom om alle bovengenoemde spellen te komen spelen, maar natuurlijk ook om te kopen. Vind jij het leuk om bordspellen te spelen waar jij je helemaal kunt inleven in de omgeving, zoals bijvoorbeeld bij de verdwenen ruïnes van Arnak? Bekijk dan onze website voor meer leuke bordspellen.

Je bent ook van harte welkom om op vrijdagavond aan te schuiven bij onze spellenavond. Wij beschikken over een heleboel bordspellen die je samen met vrienden, familie, maar ook onbekenden kunt spelen. Neem een kijkje op onze website, of kom gezellig langs bij onze spelletjeswinkel in het hartje van Beek. Voor vragen of advies kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.