Schoenmaat 24

Schoenmaat 24

Schoenmaat 24

Je schoen zetten voor Sinterklaas, wij vonden het altijd super spannend! Bij ons stonden de schoenen bij de voordeur, met in de schoen een zelfgemaakte tekening, een wortel voor het paard of natuurlijk een prachtig zelf samengesteld verlanglijstje. Het liefst mét afbeeldingen uit het grote Intertoys boek! Ken jij 'm nog?

Intertoys boek van vroeger 

Dit jaar zijn bij ons voor het eerst de rollen omgedraaid en mogen ónze kinderen hun schoen gaan zetten. Voor ons dus de vraag: hoe leren we onze peuter over Sinterklaas? Onze peuter zit duidelijk in de ‘2 = NEE’ fase. Dus een van de eerste dingen die hij zei was ‘Sinterklaas is stom’ en toen we begonnen te zingen ‘Nee, nee, nee!’ (hij wilde liever 'De wielen van de bus' zingen). Gelukkig is hij meestal heel blij, maar hier hadden we duidelijk nog wat werk aan. 

Na het kijken van de intocht van Sinterklaas, zwaaien naar Sinterklaas toen we hem voor de spellenwinkel zagen (het hielp natuurlijk dat Sinterklaas ook terugzwaaide), begon onze peuter ‘Sinterklaas Kapoentje’ toch ook mee te zingen. 

Schoenmaat 24, schoenen met wortel voor sinterklaas

Twee mini schoentjes voor onze achterdeur. Een winterpeen past niet in die kleine schoentjes, dus kozen we voor kleine worteltjes voor het paard en natuurlijk het zingen van een liedje. Of hij het begreep? De volgende ochtend was hij héél blij met zijn schoencadeautje en zei hij uit zichzelf ‘Dankjewel Sinterklaas!’.

Nog even en dan is het zetten van de schoen alweer voorbij en is het alweer Pakjesavond. Wij verheugen ons er al op en helpen graag met het uitzoeken van leuke cadeautjes die in (grotere) schoenen passen óf op de cadeau stapel van 5 december 😉.

Fijne Sinterklaas gewenst allemaal!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.