Ontmoet de karakters van Dungeon Mayhem!

Ontmoet de karakters van Dungeon Mayhem!

Harry heeft drie spellen uit de wereld van Dungeons & Dragons verzameld: Dungeon Mayhem het basisspel (2-4 spelers), de uitbreiding Battle for Baldur’s Gate (2 extra spelers) én het standalone spel: Monster Madness (2-6 spelers). Alles is met elkaar te combineren!

In deze blog stelt Harry je voor aan de karakters uit deze drie spellen gebaseerd op beroemde karakters uit de epische verhalen van Dungeons & Dragons.

Dungeon Mayhem

Het basisspel bestaat uit 4 karakters en is dus met maximaal 4 personen te spelen. De karakters waar uit gekozen kan worden zijn:

Afbeelding van de Dungeon Mayhem basisspel karakters

Sutha The Skullcrusher
Sutha is een echte Barbaar, herkenbaar aan haar bijl. Als echte vechtersbaas haalt zij haar energie uit razernij wat duidelijk is terug te zien in haar kaarten. 

Wat zijn haar Mighty Powers?

 • Sutha kan één leven erbij krijgen per tegenstander, daarna slaat zij elke tegenstander één keer.
 • Iedereen (ook Sutha) moet zijn handkaarten afleggen en drie nieuwe kaarten pakken.
 • Verwoest één schildkaart op het speelveld

Azzan The Mystic
Azzan is een tovenaar die zijn tegenstanders probeert te verslaan door gebruik te maken van spreuken en magie.

Wat zijn zijn Mighty Powers?

 • Elke speler (ook Azzan) krijgt 3 schade.
 • Pak een schildkaart af van een tegenstander, deze kaart beschermt Azzan nu
 • Wissel de levens van Azzan met die van een andere speler

Lia The Radiant
Lia is een echte trotse strijder en herkenbaar aan haar grote strijdzwaard.

Wat zijn haar Mighty Powers?

 • Kies een kaart uit Lia's aflegstapel en neem deze op handen
 • Vernietig alle schildkaarten in het speelveld (ook die van Lia)

Oriax The Clever
Oriax is de rogue van de groep. Hij is goed in sluipen en stiekeme aanvallen doen.

Wat zijn zijn Mighty Powers?

 • Niemand kan kaarten spelen tegen Oriax en zijn schildkaarten tot zijn volgende beurt
 • Vernietig één schildkaart in het speelveld
 • Steel de bovenste kaart van de trekstapel van een andere speler


Battle for Baldur’s Gate

De eerste uitbreiding van Dungeon Mayhem zorgt voor 2 nieuwe karakters, waardoor het spel nu ook met 6 personen te spelen is. De twee nieuwe karakters zijn:

Minsc met zijn Giant Space Hamster Boo
Als jager maakt Minsc gebruik van alles uit de natuur. Kies je voor Minsc dan kies je automatisch voor zijn Giant Space Hamster Boo.

Jaheira
Jaheira is duïde die van vorm kan veranderen. Zij krijgt haar magische krachten vanuit de natuur en kan zelfs veranderen in dieren.


Monster Madness

Speel als één van de zes epische monsters in de standalone variant Monster Madness! Kies je favoriete monster en leef je uit tegenover je tegenstanders (dat mogen ook de karakters uit één van de andere Dungeon Mayhem spellen zijn). De monsters waar je uit kunt kiezen zijn:

Delilah Deathray
Delilah is een Beholder, een soort bewaker die alles (maar dan ook echt alles) ziet met haar vele ogen. Delilah is gek op parfum, lipgloss en mascara, alles om haar enorme charmes nog beter in te zetten.

Dr. Tantaculous
Dr Tantaculous heeft een bucket list: 1. Reizen naar Baldur's Gate, 2. Een trui breien voor in de koude grotten in de Underdark en 3. De wereld domineren, zodat we met alle Mind Flayers een netwerk kunnen creëren en een portaal kunnen openen. 

Blorp
Blorp is een enorm grote gelatine kubus en zijn favoriete hobby is dingen (karakters, wapens, spullen...) opslurpen. Hij is nog nooit.. geen vierkant geweest.

Mimi Lechaise
Mimi is een echte Mimic en verandert in van alles wat zij ziet. Haar favoriete vorm is die van een muziekdoosje dat het liedje "Hymn of the Lonely Roper" afspeelt. 

Lord Cinderpuff
Lord Cinderpuff is een echte rode draak. Zijn slogan "Laat geen angst zien en weet dat jij de draak bent die iedereen droomt te zijn". Hij houdt het liefst van goud en grootse rijkdom. Waar hij niet van houdt? Ongekookte, rauwe avonturiers.

Hoots McGoots
Hoots McGoots is een Owlbear die het meest geniet van een maaltijd van langzame goblins. Enkele van haar lievelingsspullen zijn: haar oom, haar feesthoed en haar gebroken botten verzameling. Haar favoriete soort avonturier? Eentje die niet breekt als je hem knuffelt.
 
Nu je alle karakters van deze drie spellen hebt leren kennen, is Harry natuurlijk ontzettend nieuwgierig naar jouw favoriet! Wie is jouw favoriet en waarom? Laat het weten onder Harry's blog of tag ons met een foto van jou en je favoriete karakter op Instagram of Facebook!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.