De leukste bordspellen tijdens Pasen

De leukste bordspellen tijdens Pasen

De lente staat weer voor de deur en dat betekent dat Pasen er ook aan zit te komen. Pasen is een tijd van samenzijn en wat is nu leuker om samen te doen dan het spelen van paas spelletjes. De paasspelletjes houden namelijk niet op na het zoeken van de eieren en het verorberen van de heerlijk paaschocolade. Bordspellen zijn een manier om familie en vrienden samen te brengen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Harry deelt daarom graag de leukste bordspellen die jij tijdens Pasen kunt spelen!

 

Wat vieren we met Pasen?

Pasen is een christelijke feestdag. Op deze dagen wordt gevierd dat Jezus Christus uit de dood is herrezen. Volgens het Nieuwe Testament van de Bijbel vond deze gebeurtenis plaats op de derde dag na zijn kruisiging. Pasen valt elk jaar op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente, de datum verschilt dus elk jaar.

Tweede Paasdag is in ongeveer 21 landen, waaronder Nederland, een officiële feestdag. Deze extra dag wordt gegeven zodat Pasen uitgebreid gevierd kan worden met familie en vrienden. Een perfecte gelegenheid voor jou dus om op deze vrije dagen de leukste paasspelletjes uit de kast te trekken. Lees hieronder welke paas spelletjes wij aanraden!

 

1.      Coney

Coney

Bij dit kaartspel betreed je de betoverende wereld van Coney. Jij stapt bij dit spel in de schoenen van een konijnenhouder, een perfect Pasen spelletje dus. Jouw doel is om de beste konijnenboerderij te creëren. Hoe doe je dit? Door de konijnenkaarten strategisch te plaatsen op een raster van 3x3. Let op de unieke plaatsingsregels. Je wilt natuurlijk wel de meeste punten binnenslepen. Dit kan onder andere door bonussen, overgebleven grondstoffen en winkelpictogrammen. Let er ook op dat je minpunten kunt verdienen, dus zorg dat je de regels goed volgt.

Coney is een spel dat voor een unieke en meeslepende ervaring zorgt. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al bekend bent in de wereld van spellen, Coney is voor iedereen. De kunst is om de kaarten zodanig te plaatsen dat jij uiteindelijk de ultieme konijnenhouder bent.

 

2.      Fit to Print

Fit to Print

In Fit to Print kruip jij in de huid van een journalist van een lokale krant. Jij wilt natuurlijk het beste en het laatste nieuws in jouw krant laten drukken, maar er is één keerzijde. Nieuws moet actueel zijn, dus er is geen tijd voor perfectie. Het is jouw taak om binnen de tijd de juiste tegels met artikels, foto’s en advertenties te verzamelen. Na het gelijktijdig verzamelen van de tegels, is het tijd om je krant te vullen.

Heb je genoeg tegels gepakt, of misschien zelfs te veel? Zorg dat je niet te veel goed of slecht nieuws hebt, want dat vinden je lezers niet leuk. Je wordt gedurende drie dagen op de proef gesteld of jij het in je hebt om de beste redacteur van het dorp te worden.

Fit to Print is hét ultieme gezelschapsspel voor het hele gezin! Met duidelijke regels is het voor iedereen eenvoudig te spelen, maar wees gewaarschuwd - tijdens tijdsdruk is het makkelijk om je vaardigheden te overschatten! Alle spelers kunnen tijdens Pasen genieten van dit leuke spel, omdat de dierlijke journalisten allemaal hun eigen unieke achtergrond hebben. Zo blijf je gegarandeerd in de Paassferen! 

 

3.      Maple Valley

Maple Valley

Het volgende bordspel dat Pasen compleet kan maken, is Maple Valley. De winter is voorbij en dat betekent dat alle dieren hun knusse huisjes verlaten om feest te vieren. Het jaarlijkse Lente Festival van Maple Valley staat namelijk voor de deur. Hier komen vrienden en familie samen om de warme maanden te verwelkomen. Jij bent verantwoordelijk om het festival voor te bereiden, alleen is er niet veel tijd. Het is aan de jongste bosdieren de taak om het festival een regelrecht succes te maken, terwijl de volwassenen het dorp klaarmaken. Om te zorgen dat het festival compleet is, dien je te graven, klimmen en zwemmen om zo de beste verzamelplekken te bereiken. Jouw doel is om voor zonsondergang de beste lenteproducten te verzamelen.

Maple Valley is een spel voor 1 tot 5 spelers en speelt zich af in de wereld van Creature Comforts. Je moet paden bewandelen en vrienden vinden. Een bordspel dat tijdens Pasen zeker niet mag ontbreken.

 

4.      Bosbuit

Bosbuit

Bosbuit is ook een ontzettend leuk gezelschapsspel voor tijdens Pasen. Tijdens het spelen van Bosbuit is het jouw taak om de dieren te voorzien van het juiste voedsel. De winter komt er namelijk aan en alle dieren willen zo veel mogelijk voedsel opslaan om de koude maanden door te komen. Probeer dus om het beste bos te bouwen en ervoor te zorgen dat de juiste dieren het juiste voedsel kunnen verzamelen.

Bosbuit is een makkelijk en vrolijk bouw- en planningsspel. Als je van puzzelen houdt, dan kan dit spel niet ontbreken in jouw spellen collectie. Vrolijke paasspelletjes zijn natuurlijk altijd welkom.

 

5.      Hickory Dickory

Hickory Dickory

Het laatste, maar zeker niet het minst leuke Pasen bordspel uit onze aanraders is Hickory Dickory. Bij dit bordspel ben jij verantwoordelijk voor een groep muizen, die zoveel mogelijk buit willen binnenhalen. Je hoort met je muizen op de wijzer van de klok te springen en mee te reizen. De kunst is om op het juiste moment met je muis van de wijzer te springen. Timing is ontzettend belangrijk, want je muizen mogen maar één keer per uur meereizen met de wijzers van de klok. Maar let op, want de kat heeft het op jullie gemunt. Ben jij in staat om de meeste punten binnen te sprokkelen en jezelf de favoriet van Lord Cukoo te noemen?

Hickory Dickory maakt jullie Paasweekend een absoluut succes. Het bord bestaat uit een prachtige klok, die de spelervaring naar een heel nieuw level tilt. De verschillende spel elementen zorgen ervoor dat jullie helemaal op kunnen gaan in dit bordspel tijdens Pasen.

 

Paas spelletjes kopen bij De Dwalende Dwerg

Wij zijn ervan overtuigd dat jij met de bovengenoemde spellen jouw paasweekend helemaal compleet maakt. Bij De Dwalende Dwerg kun je terecht om deze spellen te kopen, zowel online als op onze locatie in Beek. Natuurlijk bestaat ons assortiment uit een heleboel andere gezellige spellen die jij kunt toevoegen aan je spellencollectie. Kom bij ons langs voor het uitproberen of bekijken van een geschikt bord- of dobbelspel voor tijdens Pasen, of voor alle andere spellen die jouw aandacht trekken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.